Notice: Undefined index: url_to_2 in /home/shapmjx6/public_html/catalog/model/extension/d_seo_module/d_seo_module_url.php on line 233 Л-Глутамин
L-Glutamine

L-Glutamine

34.00лв.
Без данък: 34.00лв.
Код на продукта: 1
Наличност В наличност
Поръчан 103 пъти

Хранителна добавка благоприятстваща възстановяването на силите на организма по време на и след физически натоварвания.

Състав
Състав чист L – Глутамин без добавки
Енергийна стойност 20kcal / 84kj
Въглехидрати 0
Мазнини 0
Белтъчини 0
Доза
Една доза 5 гр.
Дози в опаковка 50
Препоръчителен прием 5 гр.

Глутаминът стимулира синтеза на растежен хормон, спомага за хидратирането на клетките и за създаване на анаболна среда в мускула, което е важна предпоставка за мускулния растеж. Всички тези функции на Глутамина определено го превръщат в краля на аминокиселините. Допълнителният му прием под формата на хранителна добавка, не само ще намали катаболните процеси в мускулите, но и ще подобри тяхното възстановяване. Глутаминът се използва за енергия като запазва запасите от гликоген в мускулите, което предпазва то загуба на мускулна маса. Глутаминът, освен че запазва запасите от гликоген, е и основен участник в неговия синтез. При това липсата на секреция на инсулин при този процес подпомага горенето на мазнини и не стимулира отлагането им. 

Свойства и характеристики на L-Glutamine:

  • Спомага за бързо възстановяване

  • Стимулира растежа на мускулна маса

  • Насърчава синтеза на хормон на растежа

  • Стимулира синтеза на Глутатион

  • Спомага за изгаряне на мазнините

Въпреки че не е сред незаменимите аминокиселини, Глутаминът е най-разпространената и използвана от организма такава. Глутаминът е основна градивна част на скелетната мускулатура, стимулира мозъчната дейност, много лесно се превръща в глутаминова киселина, която е съставна част на глутатиона, т.е. има стимулиращо действие върху имунната система. Той най-лесно от всички аминокиселини се превръща в глюкоза, без при това да повишава нивата на инсулин в кръвта, което е важно при диети за намаляване на мазнините.

Една доза = 5 g

Дози в опаковка: 50

Препоръчителен прием: Разтворете 1 чаена лъжица /равна на 5 g продукт/ в 200 ml вода или сок 30 – 45 минути преди тренировка.

Забележки:

Да не се превишава препоръчваната дневна доза.

Да не се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене.

Да се съхранява на място недостъпно за малки деца.

Да не се приема от лица под 18г. възраст.

Състав: чист L – Глутамин без добавки